Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 st citron
Det känns lite spännande att få vara tillbaka hemma och blogga om något annat än julskinka. Jag bröt löftet till mig själv och var tvungen att göra några ärenden, men kommer att ångra mig djupt när allt sätter igång igen
Ställ den på ända och skär av sidorna från den platta kärnan. Mangosalsan är klar att serveras. Skär bort resten från kärnan och tärna allt fruktkött från mangon
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Ännu ett nytt år närmar sig och mat som lätt serveras till stora sällskap är välkommet för värden. Därför kommer här en smakrik och välkomponerad hummerrätt som passar utmärkt som en del av nyårsmenyn
Smält smöret och dra av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad
Ta ur stjärtköttet och hummersmöret. Ta lös och knäck klorna. Ta ur köttet och skär det i små bitar. Rör ihop hummersmöret med smör, salvia, persilja, vitlök, peppar, limeskal och limesaft lite i taget
Här har solen strålat i dagarna fyra och jag tackar och bara njuter av det finfina vädret. Den passade jättebra till grillat och jag kan tänka mig att den passar jättebra som tillbehör till exempelvis tacos, tortilla och liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.