Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. De går även att förbereda dagen innan och det ger alltid ett plus hos mig
Heta räkor med en klick aioli♥. Heta räkor. Du behöver4 personer400 g färska räkor2 msk olivolja2 vitlöksklyftor1/2 pressad citron2 msk sweet chili sås1 msk japansk soja1 msk risvinägerGör såhärSkala räkorna
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott. Oavsett om du känner dig skeptisk till rödbetor, eller om du redan är frälst så tycker jag att du ska prova den här rätten
Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter. 1 ½ kg färska rödbetor. 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokat rödbetorna)
Serveras rykande heta i sin egen form. Skala räkorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.