Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Råg 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 18 g (3 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten. 4 Häll upp degen på bordet. 5 Sikta lite mjöl över bröden, lägg dem på en plåt och täck med plast. 6 Sätt ugnen på 260 °C (varmluft 250 °C). 8 Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 25-30 min och låt sedan svalna på galler
Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan. Hållbarheten på saltgurkan är flera månader, då saltlagen fungerar konserverande
På kvällen. ½ dl rågsurdegsgrund. På morgonen. Ugnen på 250°. Jag hade en plåt längst ned på vilken jag hällde ca 1 dl vatten för att få en fuktigare miljö i ugnen. 1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50
jag vet att jag har lagt ut ett recept tidigare på hemmagjord pasta. Ok. Efter att ha gjort detta några gånger har jag såklart ändrat och fixat till det lite så att det passar min egen smak bättre
Idag har jag äntligen gjort något jag funderat på länge , egen kebab på nötfärs. Det blev helt ok men nästa gång ska jag nog göra på blandfärs för det blev en aningen torrt på bara nötfärs
Bagarlandslagets recept på ett surdeg du lätt bakar till och som verkligen är fantastiskt saftigt. Så, nu över till ett surdegsbröd med massa råg i ryggen
Den såg först inte så frisk ut men efter att ha slängt bort en del och sparat en liten del bottenskrap av surdegen, matat på den med nytt friskt vatten och ekologiskt vetemjöl kom den igång igen och blev så i lördags morse till ett rågbröd med äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.