Själv var det länge sedan jag lyckades med ett surdegsbröd. Det har hänt något med min man. Han har börjat laga riktigt god mat och igår kväll stod han och knådade deg
- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Den vackert krackelerade skorpan. Dag 1, kväll. 1 dl surdegsgrund3 dl rågmjöl3 dl ljummet vattenAtt göra
För flera år sen så bakade jag surdegsbröd, där jag själv startade upp surdegen. @martinihästen är en bakarkompis som gillar det här med surdegsbröd och ekologiska mjöl
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat