Hemgjord färskost à la Provence
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter naturell yoghurt
  • 10,5 tsk salt
  • 1 FÖRSLAG SMAKSÄTTNING: 1 klyfta vitlök
  • 11 msk Provensalsk kryddblandning, herbes de Provence - ProvencaleHäll yoghurt i ett kaffefilter (fyll upp lite i taget tills filen är slut) och låt stå och rinna av i minst 4 timmar eller över natten. Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt med en gaffel. Rör i smaksättning som pressad vitlök och Provensalsk kryddblandning eller den smak du vill. Du kan även låta färskosten vara utan smak som naturell färskost. Lägg i en burk eller skål och förvara i kylen. Färskosten håller sig minst någon vecka i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.