11 msk
Provensalsk kryddblandning, herbes de Provence - ProvencaleHäll yoghurt i ett kaffefilter (fyll upp lite i taget tills filen är slut) och låt stå och rinna av i minst 4 timmar eller över natten. Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt med en gaffel. Rör i smaksättning som pressad vitlök och Provensalsk kryddblandning eller den smak du vill. Du kan även låta färskosten vara utan smak som naturell färskost. Lägg i en burk eller skål och förvara i kylen. Färskosten håller sig minst någon vecka i kylen.
Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Min dotter tycker det är himla gott med chicken nuggets. Skär kycklingen i lagom bitar. Doppa dom först i uppvispat ägg och sedan i en blandning av mandelmjöl, riven parmesanost, salt och peppar
I höst lanserar de det nya reklamkonceptet ”Du är god som du är” och har sökt/söker bloggare som uppmuntrar människor att känna att de är bra som de är
2 liter standardmjölk. ½ dl vispgrädde. 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket och i vissa butiker). 2 liter standardmjölk ½ dl vispgrädde 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket och i vissa butiker)
Gör man sin Kvarg av hemgjord Kefir så behöver den inte efterfermentera först, utan avrinningen kan ses som en slags kombinerad avrinning/efterfermentering
Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja. Arla® Smör-&rapsolja. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Dela fisken i 8 bitar. 600 g blandad fiskfilé t ex gös, gädda. 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
Servera med hemgjord vaniljsås àla LCHF. Igår var en en sådär lagom slö dag när hösten börjar träda in o jag fick lust att laga en god middag med dessert o allt
Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen. Blanda samman senap och äggula och bred över hela skinkan- Strö över det rivna brödet
Vik dem dubbla och pensla dem med smör- & rapsolja. Arla smör- & rapsolja. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Dela fisken i 8 bitar. 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet saffran & tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.