Lägg grönsaker och fisk på folien. Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja. Arla® Smör-&rapsolja. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Delafisken i 8 bitar. Lägg dem på grillgaller och låt fisken baka ca 15 min. 600 g blandadfiskfilé t ex gös, gädda. 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
Lägg på fisk. Blanda alltsammans. Salta och peppra fisken. Blanda alltsammans. In i ugnen på 225° i ca 45 min (beror på om fisken är frusen eller inte). Ett saftigt fiskpaket som räcker till 4 personer
Fisk à la Procivitas. Här kommer en superenkel men god fiskrätt. Vi brukar få den på jobbet och varje gång blir man liksom lite extra glad när man står i den där evinnerliga matkön, för man vet att det blir en god lunch
Fisk med asiatiska smaker är en fin kombo. Thailändska köket har många fördelar, inte minst att maten är god, den går mycket snabbt och lätt att tillaga också
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt med en gaffel. Rör i smaksättning som pressad vitlök och Provensalsk kryddblandning eller den smak du vill
Kall dillsås (skolansfisksås)- Recept HÄR. Detta är rena rama lyxmaten från tiden man gick i skolan. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Så himla god fiskrätt. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.