4. Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
-) Viktigt att tänka på när du gör falafel är att inte använda kikärtor på burk utan det ska vara torkade och de måste ligga i blöt under 24 timmar innan du kan använda dem. 4-5 vitlöksklyftor. Dagen innan på eftermiddagen så lägger du kikärtorna i blöt i ca 24 timmar. 4-5 vitlöksklyftor
Hemgjord kebab och kebabsås. (ca 4 portioner). Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Dessa pitabröden gjorde jag redan för någon månad sen men nu är det dags att publicera dem. De behöver inte jäsa igen innan det är dags för ugnen utan grädda mitt i ugnen i ca 4-6 minuter på 225 graders varmluft
Jag hade lite lövbiff hemma så dagens lunch blev lövbiff-wrap med hackad sallad och hemgjord pesto. 4 äggvitor. 1/4 tsk salt. 1/4 tsk timjan. Jag finhackade allt och blandade med 1/2 msk hemgjord pesto (basilika, olivolja, rostade pinjenötter, vitlök, salt & peppar som jag mixade ihop). 4 äggvitor
Blanda socker och grädde. Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
Hemgjord glass är så otroligt mycket godare än de flesta köpta. Smultronglass Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med en del att frysa in
Vill Du göra egen, så finns här ett enkelt recept på Hemgjord Majonnäs. Korvkioskmat Deluxe. Om Du, som jag, blir riktigt sugen på en Grillkorv med Räksallad ibland, så är det här det optimala alternativet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.