När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas. Sätt in oxfilén i ugnen på 64 grader i 3 timmar. Jag tror inte att ugnen höll 64 grader utan att den var kallare så på slutet höjde vi till 125 grader så att köttet skulle bli klart i lagom middagstid
Dela lökarna på mitten. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Lägg tomaterna och bladperiljan ovanpå potatisbädden, placera filéskivorna ovanpå och ringla över smörsåsen
Tänk på att ta ut köttet från kylen en stund före tillagning. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Placera i ugnsfast form eller på långpanna. Sätt ugnen på 225 grader. 5 st rödingfilé. 5 st rödingfilé hela och rensade 2 st citron 50 g smör Tillbehör färskpotatis kokt smält smör flingsalt citron
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
Låt såsen koka upp på nytt under omrörning. Skiva fläskfilén och lägg skivorna ovanpå äppelbädden. Lägg fläskfilén ovanpå och stek allt klart mitt i ugnen ca 20-25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.