Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Lägg i potatis och låt småkoka på svag värme i ungefär. Helstekt entrecote. Sätt ugnen på 150 grader. och stek i mitten på ugnen tills termometern visar ungefär 62 grader (då är köttet rosa). 6-8 portionsformar beroende på storlek. Sätt ugnen på 175 grader. 6-8 portionsformar beroende på storlek
Receptet på potatisen kommer jag att lägga ut inom de närmsta dagarna. Ikväll helstekte jag entrecote och till köttet serverades en kantarellsås, crushed sweetpotatoes, brysselkål och ugnsbakade tomater
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas. Sätt in oxfilén i ugnen på 64 grader i 3 timmar. Jag tror inte att ugnen höll 64 grader utan att den var kallare så på slutet höjde vi till 125 grader så att köttet skulle bli klart i lagom middagstid
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Dela lökarna på mitten. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Lägg tomaterna och bladperiljan ovanpå potatisbädden, placera filéskivorna ovanpå och ringla över smörsåsen
Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Pyttipanna på stekhällen. Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram detta på bordet i efterhand)
Fisk funkar lika bra pågrillen som på spisen och jag tycker att det allra enklaste att laga små paket av folie, då blir det inget kladd och inget som bränner fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.