Såsen har en tendens att bli lite sur pga all lime så jag brukar använda en större mängd matlagningsgrädde än creme fraiche för att tona ner de smakerna en aning
Grönsakerna är svarvade med en grönsakssvarv eller spiralizer som det också heter. Woksås. Har man ingen sådan kan man hyvla remsor med t ex en osthyvel och sedan skära tunnare strimlor med kniv
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
En krämig och god pastasåsmed fläskfilé. Börja med att putsa filén och skär den i strimlor. Häll den nykokta tagliatellen på tallrikar och häll sedan över den gräddiga fläskfilésåsen
Blanda honungen medchili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.