De fitnessmodeller och deffade människor man ser i fitnesstidningar ser med största sannolikhet inte ut så året runt, utan dietar inför tävlingar och fotograferingar
Men idag gjorde jag den helt enligt ursprungsreceptet och det är så den skall vara känner jag. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett. Låt allt puttra under lock ca 25-30minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Och på tionde plats hittar ni denna smidiga och så mumsiga one-pot pasta med köttbullar i gräddsås. På andra plats bland förra årets recept hittar ni en maträtt, en av mina absoluta favoriter – kyckling i sötsursås
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Häll sedan över köttet och rör runt. Nu häller man i kokosmjölken, socker, Ketjap Manis, citronsaften och de 4 ananasskivorna, delade i cm-stora bitar. 1-2 tsk salt. ½-1 dl cashewnötter
Jag tyckte det saknades ett litet crunch på toppen så jag strödde över rostade och saltade mandlar. Precis så känner jag över den här morotskakan med cream cheese- & mascarponefrosting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.