Gnid in ruben runt hela köttet och grilla över glöd tills den har fin färg runt hela. Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Helgrillad entrecote. Tycker verkligen att det är så himlans gott med grillad mat. Vi i Varberg har turen med att ha ett flertal butiker med väldigt bra kött
Lägg även ner skinksteken och slå på fond, vatten och krydda med svartpeppar och torkade örter. Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Själv är jag hemma med sjuk son idag så jag ska se till att pyssla om honom ordentligt. Förra veckan fick jag tag i en billig skinkstek som fick bli söndagsmiddag igår
Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Vanligtvis är det fläskkarré som får följa med hem från matbutiken, mycket kött för en billig peng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.