Här gick köttet först i vår sous vide, men har du ingen sådan så kan du så klart ändå laga till dagens maträtt - då är det bara att steka köttskivorna som vanligt i ett stekjärn och sedan servera med de goda tillbehören
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser ochgrönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
Entrecote med gratinerade grönsakeroch beasmör. Bryn entrecoten, vänd och när de första bloddropparna syns är entrecoten medium rare = smaskens om du frågar mig
Ger en mild purjolökssmak med en krispig konsistens. Salta grönsakernaoch skvätt över lite olivolja. Nordisk krisp kom jag på genom att tänka på nordiska smaker som pepparrot och lök
Skär de kokta potatisarna i breda skivor, strimla alla grönsakeroch blanda samman med potatisen. Helgrillad fläskfilé från rapsgris med kaffekryddad rubb
Härligt färgsprakande och härligt nyttig är dagens vegorätt - en quinoasallad med paprika, knipplök, sparris, vitlök och så en skiva gratinerad chèvre på toppen
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Krydda med salt och peppar. Förbered grillen med briketter i halva grillen. Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.