Detta igenkännande av symtom av att vara sur i kroppen, som jag faktiskt har fått bort genom att äta mer basisk föda i vardagen samt utesluta socker, gluten och laktos, visade sig också stämma när jag testade PH-värdet med PH-stickor
Igår gjorde jag den underbara paprikasås som serverades till stekt sjötunga på Johanna, men som i vår familj brukar få sällskapa med stekt röd-, eller som igår, bergtunga
men behöver inte frestas att överäta eftersom du har frysen full. Du behöver. Det härär ett recept som räcker till en stor bulle (eller kanske muffins eftersom den påminner mer om en muffins i formen - men vi kallar den bulle ändå för sakens skull), eller två normalstora
skär dem i bitar. Fick bli våfflor till efterrätt istället för Quesadillas men det gjorde inte familjen något för våfflor är ju något man aldrig tackar nej till höhö
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Då var det alla hjärtans dag. Frys resten av kakorna om det blir över. Kärlekens, romantikens dag. Blir det något över så kan ni sätta in det i kylen och mikra det dagen efter (eller dagen efter det)
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Det härbehöver du. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis före gräddning. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.