Heikkis grova surdegsbröd
Surkultur.se
Surkultur.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ETT BRÖD
  •  
  • Dag 1, morgon
  • 50 g rågsurdeg
  • 400 g vatten
  • 200 g grovt rågmjöl
  •  
  • Dag 2, morgon
  • 30 g vetemjöl special fullkorn
  • 9 g salt
  • 300 g grovt rågmjöl
  • Tillsätt vetemjöl och salt och rör runt. Låt stå 1-2 h, blandningen ska bubbla igång.
  • Tillsätt grovt rågmjöl, rör runt och låt degen jäsa i 2 h, degen kommer vara kompakt och lite klibbig.
  • Lägg över degen i en smord brödform.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.