Jag kombinerade ett par olika recept till en sorts muffins med havregryn och torkade blåbär i. Havremuffinsmed torkade blåbär3 dl havregryn3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker½ tsk salt1 påse (70 g) torkade blåbär3 ägg1 ½ dl socker100 g smält smör2 dl yoghurtBlanda havrgegryn, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och torkade blåbär i en skål
Prova med lite jordnötssmör på eller gör små goda smörgåsar av dem. Om det blir lika vått i morgon kommer här recept på min kompis Annikas goda havremuffins
Nu frodas de röda bären i landen och det är dags att fylla på medjordgubbssylt i frysen. Det är märkligt hur barn klarar det här med hög feber oförskämt bra
Mosa lätt med potatisstöt eller stavmixer. Nu är ju förstås smaken olika hos folk och fä men enligt mig är den absolut godaste jordgubbssylten den som är kallrörd
Nu är det ju verkligen jordgubbssäsong och det är ju så galet gott med hemkokt sylt. Jag använde mig av färdigt syltsocker med principen lika mycket bär som socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.