12 ägg 2 dl socker 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl mjöl 1 liten nypa salt 50 g smält avsvalnat smör O’hoj ChokladsåsVispa ägg och socker med elvisp. Fyll bara muffinsformarna så att man inte ser botten på dom, ringla ut chokladsåsen (efter behag) på smeten, täck sedan över med mera smet tills den är fylld till ca 3/4 del av formen
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.