1 salt
och peppar1. Skala pumpan, dela den på längden och kärna ur.2. Placera den på en skärbräda med två ätpinnar längs med. Nu är det dags att skära pumpan och med ätpinnarna där så kommer den hålla ihop. 3. Skiva den tunt i ca 3-5 mm skivor. 4. Koka försiktigt ihop smöret med socker och pensla det över pumpan, salta och peppra innan den åker in i ugnen på 200° i 25-30 minuter beroende på storlek men tills den är mjuk. 5. Under stekningen penslas pumpan ytterligare minst 1 gång med smörblandningen.6. När pumpan är gyllene och mjuk pensla en sista gång och strö över de krossade pumpakärnorna, tunnskivad vitlök och rosmarin och ge snabbt lite färg. Ca 5-10 minuter.
Inlägget HASSELBACKSPUMPA MED CHILI, TIMJAN OCH GETOST dök först upp på Ät bra, må bra. HASSELBACKSPUMPA MED CHILI, TIMJAN OCH GETOST, ca 2-5 PORTIONER. Om hasselbackspumpan spelar en större roll i måltiden så är en halv mer lagom åt 2-3 personer
Salvia-smör-pistage-&-honungsglaserad hasselbackspumpa. Jag älskar hasselbackspotatis. Det är ju världens bästa uppfinning, för med alla extra snittytor kan man få potatisen extra krispig - och dessutom går den snabbare att rosta än en hel oraffinerad knöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.