Hasselbackspumpa
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • butternutpumpa
  • 1 smör
  • 1 råsocker
  • 1 pumpakärnor
  • 1 rosmarin
  • 1 vitlök
  • 1 salt och peppar1. Skala pumpan, dela den på längden och kärna ur.2. Placera den på en skärbräda med två ätpinnar längs med. Nu är det dags att skära pumpan och med ätpinnarna där så kommer den hålla ihop. 3. Skiva den tunt i ca 3-5 mm skivor. 4. Koka försiktigt ihop smöret med socker och pensla det över pumpan, salta och peppra innan den åker in i ugnen på 200° i 25-30 minuter beroende på storlek men tills den är mjuk. 5. Under stekningen penslas pumpan ytterligare minst 1 gång med smörblandningen.6. När pumpan är gyllene och mjuk pensla en sista gång och strö över de krossade pumpakärnorna, tunnskivad vitlök och rosmarin och ge snabbt lite färg. Ca 5-10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.