Såhjär enkelt gör du en tokigt god pumpasoppamed liten sting. Det är smysigt att efter en långpromenad bland höstlöv, sol och sådär krispigt frisk höstluft komma hem och äta soppa tillsammans med god smörgås
Soppan är mild med en viss sötma. Mitt första Halloween-tips detta år. Pumpasoppa är fantastiskt gott och passar väl som förrätt till finmiddagen eller som tidig lunch
Följ länken till Rostad pumpasoppamed kokos och lime,. Så jag hoppas att alla tog tillvara pumpaköttet som karvades ur och sköljde pumpafröna och rostade de med kryddor
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
För mig har Alla Helgons Helg/Dag, som det kallas i Sverige, handlat mer om att tända ljus för de som inte längre finns med oss i livet och att kanske besöka graven under helgen
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Servera med sallad. Pajen toppad med riven ost och veganstanningen. 2-3 dl riven vegansk ost (gärna Jeezly från Astrid och aporna). Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna en springform med löstagbar kant. ägg, äggfri, blogg, broccoli, broccolipaj, lunch, mat, matpaj, middag, mjölkfri, paj, pajrecept, purjolök, recept, utan, vegan, veganblogg, vegankocken, veganrecept, vegansk, veganskt, vegetarisk 125 g mjölkfritt margarin. 2-3 dl riven vegansk ost (gärna Jeezly från Astrid och aporna)
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.