-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Blanda ihop med sockerlagen. Vipsa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret och vispa lite till, blanda med bärmoset
Den blir snabbt klar i glassmaskinen och serveras med lättgjord lakritsmaräng för fin smakbrytning. Den här hallonsorbeten är fräsch, sommarsmakande och alldeles len eftersom jag silat bort alla frön
Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan
Servera medhallonsorbet. Den här chokladfondanten är superenkel att göra och den gjorde jag häromkvällen när jag fick ett chokladsug och den blev precis som jag vill ha den - bakad på kanterna och med ett härligt rinnigt chokladigt inre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.