-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Eftersom jag precis opererat bort mina mandlar så blir det mycket glass för min del och eftersom jag är känslig för laktos och jag inte tycker det finnsspeciellt god laktosfri glass ute i affären så blir det till att göra sin egen
Den blir snabbt klar iglassmaskinen och serveras med lättgjord lakritsmaräng för finsmakbrytning. Den här hallonsorbeten är fräsch, sommarsmakande och alldeles len eftersom jag silat bort alla frön
½ liter hallon. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispaäggvitornatill ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftigvispning Blanda skummet med den halvfasta massan. Kör blandingenidinglassmaskin eller frys den i ca 2 timmar och rör i den några gånger så sorbeten får en jämn och smidigkonsistens. 3 äggvitor. ½ liter hallon 3 dl vatten 2 msk socker 3 äggvitor 2 - 3 msk socker
Ingredienser. Tillagning. Ingredienser. Valfritillsatts tex Ingefära eller ca 5-15g 90% choklad. Mixaingrediensernaimixertill en slät smet, ställ ini frysen ca 5- 10 min
Kör den sedan iglassmaskin. Blanda allt i en kastrull och koka upp tills sockret smält. Rör hela tiden så att blandningeninte bränner fast i kastrullen
Igår gjorde vi en nyttigvariant av hallonsorbet. Mixaihop vatten, banan & jordnötsmör. Lägg ilite frysta hallon i taget så att mixern klarar av att mixa, sedan mixar du tills det blir en slät smet
Koka upp vatten och socker i en kastrull intill sockret har löst sig. Mixa hallonen i en blender tillsammans med den kylda sockerlagen och citronsaften
Nu kommer ett mycket gott recept på hallonsorbet. Passar kanske finttill fredagskvällen. Och det bästa av allt, du kan nästan äta hur mycket som helst innan den sätter sig på höfterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.