Pensla med ägg o toppa med pärlsocker. Gjorde bara en halvsats. Ca 20 bullar. 25 g jäst för söta degar2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa sal6-7 dl mjölTill fyllning50 g smör1 tsk vaniljsocker2 msk socker1 tsk kardemumma
Tryck sen ett hål i varje bulle med fingret. Pensla bullarna med ägg och sprid över sockerblandningen. Smält smöret och tillsätt gräddmjölken, låt bli fingervarmt 37 grader
Söta goda bullar med syrliga goda hallon. Hallon är ju söta med men i bullar känns de mer syrliga. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av mjölk/margarinet
Idag är det kanelbullens dag och jag bakade en sats bullar tillsammans med min dotter Ida igår. Rulla ihop degen och skär i delar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
)Jag tänkte bjuda på ett recept på hallonbullar som jag gjorde till mitt kalas förra veckan. Hallonbullar150g smör5dl mjölk50g jäst för söta degar1dl socker½tsk saltca 14-15 dl vetemjölFyllning 200 gram smör blandas med vaniljpulver efter behag (sånt man kan köpa på liten glasburk = malda vaniljstänger)Färska hallon efter behagSmält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm den till 37grader eller fingervarmt. Innan du gräddar i ugnen på 200grader penslar du med ägg och strör över pärlsocker
Gärna nybakade med ett glas mjölk. Man är ju medveten om att det är tillgjort och skapat när man läser, särskilt jag som är ganska skeptisk av mig, men inte i den utsträckning som beskrevs där
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
4 100 g färskost 100 g fetaost 4 tortillabröd (medium, majs- eller orginal) 6 soltorkade tomater (strimlade) 50 g rostade mandelspån 1 kruka koriander Till servering sallad gjord på grönsallad, rädisor, squash och äpple salsa guacamole Lägg till i inköpslistan
Jag toppade mina muffins med en blandning av mandelspån och melonkärnor, men du kan om du föredrar det utesluta toppingen och i stället glasera muffinsen på något sätt
Sen har jag också strösslat medmandelspån över. I helgen fick jag plötsligt för mig att göra den gamla efterrättsklassikern ugnsbakade päron med mintchoklad
Blanda mandeln, med vetemjöl och bakpulver. Bred ut den i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. 75 dl finhackat mandelspån eller sötmandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.