"Med fin skorpa och saftigt inkråm kommer dessa baguetter att bli en succé på frukostbordet eller på ostbrickan till helgens middagar" så står det i introtexten till dom här baguetterna i grundreceptet
I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Lägg i en bunke tillsammans medfrön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Under vårt tak är en blogg som jag med jämna och ojämna mellanrum brukar titta in på. Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Brödet är fullproppat med nyttigheter av alla de slag, och passar jättebra att börja dagen med. Tillsätt i turordning olja, sirap, nyponmjöl, linfrön, Fibrex, samt frön av pumpa, solros och hampa, och kör igång köksmaskinen
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Ibland blir det kikärtor i stället för bönor, ibland tar jag olika slags buljongpulver i stället för buljongtärningar, någon gång har jag pytsat i en burk skalade tomater
Och dessutom gillar jag att äta mat som inte fraktats runt hela vår planet för att landa på min tallrik (med det tyvärr inte sagt att jag inte äter mat som fraktats runt)
Vi hoppas att ni fått sova ut lite denna morgon, säkert är det extra behövligt med tanke på att man plötsligt måste stiga upp tidigt igen efter lata semestermorgnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.