Idag har jag varit hemma i trädgården hela dagen, badat och solat om vartannat och även gått på löparbandet, ett tag på eftermiddagen kände jag mig såååå trött att jag bara gick in på soffan och satte på en film, men jag tror inte den hannt gå merrän 5 minuter så somnade jag
Så kan jag sammanfatta tillverkning av gyoza. (Håll under tiden resterande mängd gyozaark fuktiga genom att täcka dem med en lätt fuktad handduk, eller dubbelvikt fuktat hushållspapper
Har tidagre skrivit om gyoza/dumplings och gjorde för några månader sedan en ny variant som kom från Wagamamas kokbok, Jag publicerade aldrig något inlägg med det receptet och jag har inte boken i mina ägor men jag gjorde en variant igår och tyckte att resultatet var till belåtenhet
Tittut. Som jag och sonen brukar leka om dagarna. Det är väl dags för lite nya recept, eller vad sägs. -) Igår åt vi Jennys goda köttfärsknyten med vitlökssås
Idag gjorde jag gyoza. Well, jag visste inte heller exakt vad det var förrän jag googlade och insåg att gyoza är bara den japanska versionen av kinesiska dumplings (jiaozi)
Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Se till att ha wonton och gyoza tinat. Gyoza till fläsk. 11 pkt gyozadeg. 12 knippe salladslök 20 cm ingefära 6 klyftor vitlök 2 röd chili 0,5 huvud spetskål 2 morötter 200 g fläskfärs 200 g kycklingfärs 200 g ASC räkor 1 bunt koriander 1 kruka mynta 2 msk maizena 1 äggvita 1 pkt wontonark 1 pkt gyozadeg. Gyoza steker vi i olja tills de börjar få färg, häll därefter på ca 1 dl vatten och sätt på lock
Många är vi kanske som äter köttfärssås då och då, i alla fall mina barn gillar det. Jag gör gärna en stor sats och har färdigt i frysen, bra att ta fram en stressig dag och gott att göra köttfärsknyten på
Förslut gyozan och vecka kanten fem gånger. Upprepa samma sak för varje gyoza. Bryn alla gyoza knyten i en het panna så att de blir gyllenbruna på ena sidan
Dumling eller Gyoza är något av en favoriträtt. I Kina hjälps familjemedlemmar åt när de lagar gyoza, det blir ett trevligt sätt att umgås på före maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.