1 gurka
och lite skivad ingefära till topping.• Lagom mängd blötlaggd wakame.• ~2-3tsk salt för att salta den skivade gurkan.• 3msk risvinäger• 3msk dashi
Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad. 3-4 msk vit vinäger
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. För ca 4 personer, som en sidrätt1 gurka1 vitlök, pressad2 msk sesamolja2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger1/2 tsk salt1/2 tsk strösockerrostade sesamfrönJag hyvlade gurkan med mitt specialredsakp som jag köpt i Indien, jag kommer återkomma senare till detta verktyg
Oi Muchim är en liten gurksallad som kan serveras som sidorätt eller som del av en Bibimbap. • 1-2tsk socker (Lite efter smak). Skär upp på diagonalen i 5-6mm tjocka skivor. Salta med kanske 2-3msk salt och blanda väl. Ställ åt sidan 15-20 minuter. Kan serveras direkt, men jag tycker den smakar bäst om den får sätta sig en 20-30 minuter i kylen. 2018-03-24 @ 15. 1-2tsk socker (Lite efter smak)
Börja med att blanda ättika, socker och salt så att det löser sig. Gillar man klassisk pressgurka så lovar jag att detta också kommer att bli en favorit som passar till många rätter, även svensk husmanskost fast det är hackad röd chili som gör den extra het
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.