Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 1 l gula kantareller. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Häll i de kokta gula ärtorna och bred över potatismoset. Sätt ugnen på 200 grader. 4 dl gula ärtor, kokta. 6 dl torkade gula ärtor som du blötlägger och kokar själv
Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa påvildjästen
2 gula lökar. 2 morötter 2 gula lökar. Här kommer dagens snabba soppa med rotfrukter. Jag är ett stort fan av grönsakssoppor, kan variera dem i det oändliga
Jag kommer att bjuda på ett antal recept med vildjäst vartefter jag provat ut dem. När det bubblar i burken och det kommer en doft av jäst, lite som sött vin, är vildjästen klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.