1 Rör
samman degen under någon minut, du behöver inte knåda och hålla på. Se bara till att allt mjöl blir fuktigt och blött.
1 Täck
bunken med plastfilm och låt sedan degen stå i rumstemperatur i cirka 12 timmar.
1 Efter
12 timmar häller du ut degen på ett bakbord eller annat bord. Mjöla först bordet så degen inte fastnar. Med degen på bordet (den är lös!) så viker du ihop degen från sida till sida. Lite som att vika ihop en tröja kan man säga....
1 Olja
en ny bunke eller form och lägg i degen, på med plastfilm och låt den vila i 2 timmar i rumstemperatur.
1 Sätt
ugnen på 225 grader.
1 Ta
en gjutjärnsgryta eller lergryta (kom ihåg att fukta den först!) och sätt in i ugnen så att den är varm när degen ska i.
1 När
degen vilat klart tar du ut grytan ur ugnen, strör lite mjöl i botten och stjälper i degen i grytan. Bränn dig inte!
1 Sätt
locket på grytanoch ställ in den i ugnen, låt den vara där i cirka 30 minuter.
1 Efter
en halvtimme tar du av locket och låter brödet bakas i ytterligare 25 minuter.
1 Ta
ut grytan, lägg upp brödet på galler och låt det svalna.
Originally posted on Helena Helt Enkelt. I denna veckas radiosändning gav jag en hel del inspirationkring baljväxtsnack på radion , så här kommer något gott med kikärtor en salsa, röra, sallad (kärt barn har många namn
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
I dag hade vilitefunderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter litefunderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vifaktisktinte var riktigt sugna på det
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Något som alltidfinns hemma hos oss, som står i kylskåpsdörren – jämt
Tina och skiva/strimlakycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.