Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
Igår gick årets första Bondens egen marknad av stapeln. Jag hade stämt träff med min svärdotter Karins mamma Cecilia som lovat visa mig hur hon lägger in sina gurkor
Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna
Inlagd gurka håller sig i kylen någon vecka. Låt den inlagda gurkan stå och dra i kylen i minst 30 minuter eller någon timme upp till flera timmar innan servering. 1 vanlig gurka - slanggurka, 350-400 gram
Blanda vatten,ättiksprit,socker och vitpeppar. Vitpeppar´n skall vara med tycker jag. Skiva gurka i tunna skivor, har man inte en maskin som skivar, så ta en osthyvel
just detta är en enklare variant som enbart innehåller skaldjur. 6dl Ris3msk Olivolja1st Musselnät, kokta500g Räkor med skal 70/90 (1msk olivolja, ½st Gul lök, 4dl Vitt vin, 1st lagerblad)10st Inlagda röda paprikor4st Stjälkselleristränger3dl Frysta gröna ärtor1st Gul lök, finhackad3st Vitlöksklyftor, finhackade1st Saffranspaket½st Basilikakruka, alltså blad av1½l Vätska, jag hade ½l vitt vin och 0,8l Kycklingbuljong, 0,2l MusselfondHavssaltSvartpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 10st Inlagda röda paprikor
Pressgurka finns i TVÅ varianter, en med kokt ättikslag för burkar som ska lagras lite längre och en snabb-ättikslag om man bara vill göra en liten sats som snabbt går åt och som är bus-enkel att svänga ihop på bara ett par minuter
Varför inte testa att göra din egna inlagda gurka. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. ja jag tänkte såhär till MIDSOMMAR det är så jätte gott till både mat och att lägga på mackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.