Här är ett recept på härligt goda och fluffiga muffins. Låt muffinsen svalna på galler under bakduk. GRUNDRECEPTMUFFINS12 st100 g smör2 dl mjölk(skal av 1 citron)2 ägg1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa saltGör så här. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet upp till 2/3
Jag har ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag bakar muffins, och som jag sedan hivar i vad jag råkar ha i kylen eller skafferiet för tillfället
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti
6 st stora/ 12 st små muffinsIngredienser. Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för små. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min för stora och 12-15 min för små muffins
Här kommer grundreceptet på muffinssmeten och frostingen, båda två från Leilas ”A piece of cake”. I ägg, i termosar, på utflykt, i tårtan, i muffinsarna och i efterrätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.