4 dl
finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
Grundrecept glutenfria chokladmuffins, ca 12 normalstora
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Dela i fyra lika stora delar och rulla ut varje del till en längd, lagom lång till långpannan
I med mjölmixen och vaniljsockret. Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker
Kakorna blir krispiga och jättegoda. Forma bollar och lägg på bakplåtspapper. Om man föredrar lite tjockare kakor så blandar man i 2 msk fiberhusk i smeten och låter den svälla i 10-15 minuter innan man formar kakorna
Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
Äntligen så har jag provat att baka bullar, jag har dragitmig så länge för att prova, jag trodde att det skulle var bökigare än det var och att degen skulle va kladdig och svårhanterlig och inte gå att kavla, men fel fel fel det varhur smidigt som helst, och hur goda blev dom sen, jo supersuper goda
Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
Jag brukar prova nåt nytt bakrecept ibland, glutenfritt och med mindre kolhydrater än vanligt. Den här kakan på mald mandel och sesamfrön blev mycket saftig och god
Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Låt den svalna helt, lägg en skärbräda över och vänd plåten om, ta försiktigt av bakplåtspappret, sitter den fast, låt den stå i några minuter till och dra av (men brukar vara lätt att lyfta av)
Och det bästa av allt. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. Orginalreceptet hittade jag hos Kusten är klar och där tipsar Virginia om massor av tips om man använder andra mjölmixer mm så kika gärna in där också
För det är inte alldeles enkelt att få till det med glutenfria bröd och därför blir man riktigt glad när man väl hittar ett bra recept som gör allt åt den
Jag bakade dessutom på laktosfri mjölk, så det passar både gluten och laktosintoleranta. Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensen och precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Blir 1 pizzadeg, naturligt glutenfri och vetefri. Blanda vatten och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunnt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20 minuter tills pizzan är klar
Har jag något att fira - Näe, eller jag kanskeska fira kärleken och livet, så då får det bli smörgåstårta på en tisdag, och för att jag ääääällllssskkkarrrrr smörgåstårta, jagskulle kunna äta denna gosak varje dag,hmmm
Idag så bakade jag dessa helt underbara goa kakorDom är så spröda och jag ljuger inte när jag sägeratt dom smälter i munnen, dom är helt enkelt försvinnande goda, nästa gång får jag nog bakadubbel sats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.