Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffins och sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär och choklad
Fördela smeten i muffinsformar. Fyll en spritspåse med en städer och tryck ner fyllningen i muffinsen. Fyllda muffins ca 18 små. Jag har florsocker och ätbart glitter som är orange Fyllda muffins ca 18 små
Här är ett recept på härligt goda och fluffiga muffins. Låt muffinsen svalna på galler under bakduk. GRUNDRECEPTMUFFINS12 st100 g smör2 dl mjölk(skal av 1 citron)2 ägg1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa saltGör så här. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet upp till 2/3
Jag har ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag bakar muffins, och som jag sedan hivar i vad jag råkar ha i kylen eller skafferiet för tillfället
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti
6 st stora/ 12 st små muffinsIngredienser. Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för små. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min för stora och 12-15 min för små muffins
Här kommer grundreceptet på muffinssmeten och frostingen, båda två från Leilas ”A piece of cake”. I ägg, i termosar, på utflykt, i tårtan, i muffinsarna och i efterrätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.