Örtdressing eller valfri 2 msk olja 2 tsk vitvinsvinäger 1 msk hackade örter (t ex basilika, timjan, oregano) Salt och nymald svartpeppar Tillbehör Baugette och ev riven parmesan
För er som inte är det tänkte jag tipsa er om en riktigt god och krämig sallad som jag ofta brukar göra och ta med mig som matlåda (som ni ser på bilden så åt jag den i bilen igår på vägen hem, jag var hungrig och you gotta do what you gotta do)
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Pensla med 2,5 msk olivolja
av dem med hushållspapper. Kycklingen steks lämpligen dagen innan om man ska ha den till sallad. Pensla lite av oljeblandningen i botten på formen, lägg i kycklingen och pensla med resten ovanpå
Servera med goda linfröcrackers. )Vitkål, päron, spenatblad, morötter, avokado, salladsärtor, rödlök och sedan rödbetor ( förkokta) i en pinjenötsdressing
tillsätt lime och mosa lite till så du får ut lite limejuice, nu tillsätter du klyftade körsbärstomater, bönor, gurka och mixa runt allt försiktigt i en skål, med en sked
Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Strimla salladen, riv eller grovhacka koriandern och myntan och blanda medsalladen. Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.