Efter några hektiska dagar med inflyttning har vi njutit av en skön vecka vid havet. Idag tänkte jag tipsa om den här goda persikosalsan som passar perfekt till alla typer av grillat
Börja med att göra en pajdeg. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, nagga bottnen och fäst upp kanterna med remsor av aluminiumfolie (så glider inte degkanterna ner när du förgräddar pajskalet)
Toppa mackorna med tex salami, de grillade grönsakerna och skivad tomat. Dom här grillade mackorna blev urgoda, snabbt och enkelt kvällsmål om man inte vill göra en hel middag
Förvisso har jag drabbats av en elak förkylning, har inte fått många blundar mellan hostattackerna i natt, har ett huvud som blixtrar som ett sommaråskväder, och håller med nöd och näppe min täppta näsa över vattenytan
Passar även till falafel eller tillsammans med bönor. Jag har skapat en salsa som är lite annorlunda med orientalisk karaktär, passar extra bra till grillat
Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Pensla degen med olivolja och strö över oliver, tomater, rosmarin och flingsalt
Jag bestämde mig för att jag ville ha lite goda medelhavssmaker till musslan så det blev min väldigt goda och användbara basilikamajonäs som fick agera sås och så strösslade jag över med lite hackade soltorkade tomater
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.