Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Dags för första semesterprojektet. Att försöka sig på att göra eget bacon. Det har inte varit helt trivialt att söka sig fram till lämpliga proportioner på ingredienser, rökningstider och andra tips och tricks
Hämtade röken som jag har tillsammans med brorsan i veckan. På fredagen var det dags för rökning då jag är hemma föräldraledig och då det så att säga, mest sköter sig själv
För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Stoppa nu korvarna och tänk på att inte stoppa korvarna för hårt då kan fjälsterna gå sönder vid tillagningen
De fjälster jag använder är för att koka korven använder jag krokfjälster och när jag skall röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare
Hur som helst, Ernst gjorde lite hemlagad korv som han rökte på en varmrök. Jag som aldrig gjort korv förrut, slet ju genast fram vildsvinsköttet ur frysen, polerade upp den halvvissna salvian och skred till verket
Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband
Gjorde ni det så såg ni att det stoppades korv i deras utslagningstävling och som ni kanske förstår så satt framför allt den manliga halvan av vårt kök klistrad vid rutan då
Några av de hemgjorda korvarna är klara. En stor rostfri bunke är bra att ha till korvsmeten. Köksmaskinen behöver vara utrustad med köttkvarn och korvhorn
Ja, det var ju den där korvtillverkningen i söndags som vi skulle ge er en rapport från. Nåväl, det hela löste sej ändå som tur var, här har ni showen "The making off the fläskkorv"
Bättre upp, jag talar om att göra korv. Tänk att efter lite trevligt stök i köket äntligen få ställa sig och binda ihop korvarna till de där små knippena som man genast bara vill norpa av