Det blev en rätt som vi åt ganska regelbundet när jag bodde hemma, men som jag aldrig har gjort själv (så det var ett tag sedan) - kokt torsk med citronsås och koktpotatis
Mmm… kalops, pepparrotkött och kokthöns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid. Ta bort skinnet och lossa hönsköttet från benen, lägg portionsbitarnai en skål
Tillagningkokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precislika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Idag på jobbet serverade jag rimmad, kokt torskrygg med äggsås. Bland det mest omtyckta ikategorin husmanskost enligt många av er och jag instämmer (lite grann)
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Sedan dess har jag tänkt laga något liknande hemma också men det har inteblivit av
Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Har preciskommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Det blir mycket grillat nu och lär så blii några månader till. Men iblandblir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.