10 av
10 poäng gav Mathias den här rätten och jag är beredd att hålla med! Smakerna passar så bra ihop, de två såserna och fetaost till är ett måste!Bifteki (grekiska köttfärsbiffar):4 port
Denna gången (har gjort något liknande innan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffa till köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigt krämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
I med viltfond och tomater. Kryddiga älgköttbullar medtomatsås. Som förrätt /aptitretare tillsammans med lite rester av årets glögg gjorde vi två små tapas
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.