Kosta på en burk champinjoner i gratängsåsen. Spritsa moset runt kanten på formen. Ugnstemperatur. 225°. Lägg kött-, fisk- eller grönsaksresten i en smord eldfast form
Gratängpå gång. Häll över i en stor eller två mindre gratängformar och strössla över osten. Smidigt om man inte är riktigt säker på när exakt man vill äta
Fördela hälften av köttet över och häll på hälften av gratängsåsen. Gratängtäcke. Har du nån annan typ av kött som pulled pork, beef eller liknande så kan du använda det på samma sätt
Jag gissar att det inte bara är vi som har lax och annat gott kvar i kylen så här efter påsk. Jag älskar när kylen är full av rester, allra helst den typen av rester som det går att hitta på nya saker med
Kycklinggryta gjort på resterna av gårdagen helstekta kyckling. Här är ett förslag på vad du kan göra med resterna på din överblivna fågel sedan du till och med tröttnat på att fylla matlådan med rester
Principen att slänga i vad rester man har och kanske förstärka med grädde eller tomatsås och kanske någon grönsak, lök eller vitlök går att applicera på nästan vilka rester som helst
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. 1 påse tacokryddor. Blanda creme fraiche och färskosten till en slät massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.