Gratängpå gång. Häll över i en stor eller två mindre gratängformar och strössla över osten. Smidigt om man inte är riktigt säker på när exakt man vill äta
Fördela hälften av köttet över och häll på hälften av gratängsåsen. Gratängtäcke. Har du nån annan typ av kött som pulled pork, beef eller liknande så kan du använda det på samma sätt
Kosta på en burk champinjoner i gratängsåsen. Spritsa moset runt kanten på formen. Ugnstemperatur. 225°. Lägg kött-, fisk- eller grönsaksresten i en smord eldfast form
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. 1 påse tacokryddor. Blanda creme fraiche och färskosten till en slät massa
Vi har testat några recept och jag vill gärna dela med mig av denna gratängpå linser till er. Häll upp i vacker gratängsform och strö över persilja och getosten
Salta och peppra på fisken. Skär äpplet i tunna strimlor och lägg det ovanpå fisken. 4 portioner8 st abborrfiléer (benfria)160 g purjolök3 st äpplen100 g ost (riven)2-3 dl gräddesmörskorpmjölsaltsvartpepparSmörj ugnsformen med smör och lämna 2 matskedar smör i botten på formen. Grädda detta i 200 grader i ca 10 minuter, häll sedan på grädde och grädda yt¬terligare ca 10 min. Besökarna på den stora skördemarknaden utsåg sedan Kaj Lundbergs rätt ”Gratängpå abborre och äpple” till vinnare av titeln Ålands Landskapsrätt 2007
Fyll eventuellt på med mer grädde efter halva tiden om gratängen verkar för torr. Sätt ugnen på 200 grader. Häll över 3 dl matlagningsgrädde och strö riven ost på toppen. Grädda i cirka 45 minuter tills rotsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.