Recept Avokado och grapefruktsallad (ca 2-4 port). Recept nummer 4 i min egna utmaning till mig själv – “30 dagar grönsaker” är faktiskt centrerat kring en frukt – nämligen avokado
Kameran strejkar, så nu blir det mobilbilder. Det hör till saken att jag går på diet just nu. Efter semestern, som för min del inneburit ett väldigt kärt och intensivt umgänge med kött, ost och vin, har jag fått en ny kompis runt magen som jag hyser semesterflirtskänslor för - den var charmig och rolig i solsken, men den gör sig inte lika bra i eftertankens kranka blekhet
I originalskick serveras salladen med pomelo, får du inte tag på det, så använd grapefrukt som här. Citrus, chili och vitlök är alla goda källor till antioxidanter som stärker vårt immunförsvar
Dela havskatten i 4 portionsbitar och lägg dessa i chilimarinaden. Halvera potatisarna och förbaka dem i ugnen tills de är nästan helt färdiga, cirka 20 minuter
GRAPEFRUKTSALLAD 4-6 port. Köksinteriör från 1949, tjuvad härifrånSom sagt idag blir det en lätt supé, jag tänker inte ändra i originalrecepten däremot så kan jag alltid rekommendera
Skär ut hinnfria filéer av grapefrukterna. Skala och kärna ur avocadon och skär den i klyftor. Skölj salladen och fördela den och övriga ingredienser på 4 tallrikar
Gör så här. Skala och filéa grapen. Använd en kniv och skär bort skalet ända in till fruktköttet. Skär sedan ut varje klyfta för sig och lämna ”hinnorna”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.