Lax-, Avocado & Grapefruktsallad med Chili- & Vitlöksvinägrett
Dagmar's Kitchen
Dagmar's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lax-, Avocado & Grapefruktsallad med Chili- & Vitlöksvinägrett, 4 personer 400 g kallrökt lax
  • 2 blodgrapefrukter eller vanliga grapefrukter
  • 2 avocador salladsblad
  • 2 msk saft från grapefrukt
  • 1/2 färsk chilifrukt, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 ) Skala och skiva grapefrukt och avocado. Pressa lite citron eller grapefruktsaft över avocadon så att den inte mörknar.
  • 2 ) Fördela grapefrukt, avocado, laxskivor och sallad på fyra tallrikar.
  • 3 ) Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten och droppa den över salladen.
  • Njut som förrätt eller som en lunch tillsammans med ett gott bröd eller lite matkorn, quinoa eller liknande.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.