Revbensspjäll av Lamm. Lamm är bland det nyttigaste kött vi kan äta med en hög halt av Omega-3. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Idag är det vårdagjämning gott folk. Det kan man förvisso inte tro när man tittar ut genom fönstret, men det står faktiskt så i almanackan, och då får vi väl tro på det
Det är väl bara på sommaren man äter rabarber. Elsa hade fått ett helt gäng rabarber från en kollega, så lagom till Majas födelsedag slängde jag i hop en mycket lyckad smulpaj med rabarber
Slottsstek eller söndagsstek tillhör nog inte de vanligaste rätterna på våra middagsbord i dagens stressade samhälle, där vi lägger allt mindre tid i köket samtidigt som vi tävlar om att ha det finaste köket
Riv vitlök och ingefära i en skål. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.