Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Den här levern är riktigt stor, med fina hela bitar. Servera med rårörda Lingon och en färsk Vitkålssallad med Solrosfrön och Senapsvinaigrette Recept se # 1
I söndags kom Håkan hem från veckans matinköpstur med ett stort leende på läpparna, visserligen brukar han ha det efter matshoppingen men denna gången var smajlet extra stort
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Smaksätt med lingon, vitlök och peppar. Servera med pressad potatis, lingonsylt och sallad. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet. 500 g renskav eller viltskav
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.