The post Spagetti i gräddigtomatsås appeared first on Kryddburken. Ett lyft för smaklökarna är denna härliga tomatsås som fått puttra ihop med en skvätt grädde
Originalreceptet på biffarna kommer från Remsan som hade gjort jordnötssås till och Charlotta gjorde om såsen till en gräddigtomatsås, jag tackar hjärtligt för det här smarriga receptet tjejer
Vi startar denna vegetariska världsdagen med en av mina favoriter. Den är superenkel men blir så god. En massa massa smak och är en perfekt vardagsrätt
Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Häll på grönsakerna och tomatsåsen på pastan och blanda. Vegetarisk pasta med gräddigtomatsås (4 port) Ingredienser 4 port spaghetti 1 burk krossade tomater 1 dl grädde 0,5 aubergine 0,5 zucchini 1 morot 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 1 msk pressad citron 1 msk hackad basilika 0,5 tsk sambal oelek 1 tsk strösocker 1 grönsaksbuljongtärning Gör såhär Hacka gul lök och fräs i en kastrull med olivolja
Saftiga biffar i gräddigtomatsås 4 pLåt 1 ägg och 2 msk ströbröd svälla i 4 msk mineralvatten. Blanda 400 g färs med 1 riven gul lök, salt, peppar, 150 g fetaost, finhackad basilika och ströbrödet
Det här är verkligen en god rätt som tjänar på att koka bra länge så köttet blir ordentligt mört. Den är lätt att laga och tar inte lång tid, ja, förutom när köttet ska koka då men då ”sköter den sig ju själv” om man säger
Nog för att mina barn föredrar den hederliga köttfärsbiffen med potatis och brunsås. men ibland tycker jag det är kul att göra en annan variant, då brukar jag göra denna, med b la krossad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.