Gottebullar med potatis- och broccolimos
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 1200 g broccoli, fryst
  • 10.5 dl havregrädde
  • 1 Salt & peppar
  • 15 dl svarta bönor, kokta
  • 11 dl solroskärnor
  • 11 dl havregryn
  • 11 st gul lök
  • 11 msk soja
  • 11 nypa svartpeppar
  • 1 Olja att steka i
  • 12 dl havregrädde
  • 12 tsk soja
  • 11 msk vetemjölBörja med att skrubba eller skala potatisen. Skär den sedan i grova bitar och koka upp i saltat vatten. Tina broccolin och lägg ner i potatiskoket ett par minuter innan potatisen är klar. Medans potatisen kokar kan du göra bullarna:
  •  
  • Mixa solroskärnorna fint i en mixer. Lägg över i en separat skål. Mixa bönorna och havregrynen. Blanda ned i skålen med frömixet. Riv eller finhacka den gula löken, blanda i. Slå på soja och peppar. Rulla till bollar, blir ca 20 stycken. Stek på medelvärme i olja. (Tips! Skulle smeten bli väldigt lös kan du tillsätta mer havregryn. Låt också bullarna få lite yta i pannan innan du vänder runt dem för att de ska hålla formen bättre) Gör såsen
  • Koka upp grädden tillsammans med soja och svartpeppar. Vispa ner mjölet och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt ev lite sambal oelek ifall du vill ha lite mer sting i såsen. Ställ åt sidan. När potatisen är färdigkokt: häll av vattnet och tillsätt grädde, salt och svartpeppar. Mosa eller vispa till önskad konsistens. Servera till bullarna och brunsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.