Riktigt god är den, trots att den inte innehåller varken gluten, grädde, mandel eller nötter. Du kan ta någon annan mjölkfri choklad, ljus eller mörk, neutral eller smaksatt, allt efter tycke och smak
Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
Degen ska vara mjuk och följsam, inte rinnig, men inte heller för matad. Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då
Eller i chokladen är det lite socker om du inte väljer sockerfri eller en med väldigt hög kakaohalt. Ställ i frysen och servera den riktigt kall, gärna fryst med kvarg, grädde, fruktsallad eller bara precis som den är
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 200 g mjölkfritt margarin. 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 200 g mjölkfritt margarin
3 dl eller malda glutenfria havregryn (kör i matberedaren). 3,5 syrad produkt du tål (Havregurt eller rapsy tar jag). 3 dl eller malda glutenfria havregryn (kör i matberedaren). 3,5 syrad produkt du tål (Havregurt eller rapsy tar jag)
Havre i sig innehåller inte gluten, men kontamineras ofta vid skörden. För de mesta innehåller det massvis med socker och andra mer eller mindre bra tillsatser
Du kan med fördel krydda med färska örter som timjan eller rosmarin om du vill. Lägg i ett par vitlöksklyftor eller ett klyftat äpple sista 20 minuterna av stekningen. Tillsätt ca 1/2 dl mjölkfri matgrädde och några stänk soja (finns allergenfri soja)
Om min egen semmelwrap som ska vara saftig och god, inte innehålla vare sig vetemjöl, socker ellermjölk och givetvis intas sittandes under full njutning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.