Gluten, mjölk, äggfritt -. Gluten, mjölk och äggfri morotskaka. 2016-04-18, 20. 29. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa)
Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Eftersom jag själv och min familj tål ägg brukar jag baka med det, men nu inhandlades i alla fall ett paket No Egg för att göra rutorna äggfria
Riktigt god är den, trots att den inte innehåller varken gluten, grädde, mandel ellernötter. Här får du förslag på en superenkel fudge - eller kanske snarare något mittemellan kola och fudge - som alla kan äta av, både allergiker och andra
Syftet var att göra äggfria bananplättar eftersom Tyra är allergisk. Till Tyra (13 mån) serverar jag dem antingen som de är eller ihop med turkisk yoghurt och bär. Vänd dem efter 2 minuter eller när de börjat få färg och 'stannat'
Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de är klara. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål
1/2 dl ljus eller mörk sirap. 1/2 dl Oatlys iMat eller den gräddersättning ni tål. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 1/2 dl ljus eller mörk sirap
Äpple eller bär går också bra. Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Tamari är en soja helt utan vete om du har veteallergi. Blanda till den första marinaden, krossa vitlöken och blanda samman kryddorna, oljan och sojan, Lägg sedan fläskfilén i en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.