11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
Mosa allt i blender till puré. Du kommer att känna den läckra smaken av lök och vitlök. Det annnat receptet av ugn bakade revbensspjäll var också bra, men om du vill ha en mer intensiv smak och arom, får du koka den marinaden
Även de grillade tortillarullarna med guacamole och mozzarella hämtade jag därifrån. Jag hittade receptet i Lisa Lemkes utmärkta bok "Till grillat" som jag köpte i somras
Fast med bara salt behåller man råvarornas goda smak som den är och det räcker mer än väl. Det sätt som jag tillagargrönsakerna på i ugnen gör att paprika och lök blir mer som kryddor eftersom de krymper ihop till nästan ingenting när vattnet dunstar
Båda är godatill det mesta i matväg. En del av min ramslök använde jag alltså till att göra ett jättegott örtsmör som smakar fantastiskt till både kött, fiskoch vegetariskt
och det fina är att den blir bara godare av att stå en dag. Här serverades den med fiskekaka / fiskbiffar i pitabröd, senare i veckan blir det hamburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.