Ett par varv med pepparkvarnen. Dela squashen på hälften. Pensla på båda sidorna med kryddoljan. De är 2 st, de där grönsakerna jag jobbar med att lära mig att tycka om, fänkål och squash
Älgfärsburgare medgrilladsquash och ädelostsås. När kompisen Patrick sen erbjuder oss lite älgfärs tackar vi med glädje ja och bjuder hem honom att få njuta av “sin egen älg”
Fördelen med att odla den själv är att man även får med de goda, tjusiga blommorna. Jag är så hooked på squash just nu, eller kanske bara släpper fram det nu när den är i säsong
Forma färsen till 10 små biffar och stek dem i en stekpanna, med lätt brynt smör, ca 2 minuter per sida. Skär squashen i 1 1/2 cm tjocka skivor och pensla med olja. Ansa och dela svampen och stek i en stekpanna med smör tills de får fin färg, ca 5 minuter. 10 små biffar och stek dem i en stekpanna, med lätt brynt smör, ca
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
Varva squashmed lök och persilja i en väl rengjord burk. Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
I fredags åt vi grillad lax medgrillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Vi grillar ofta kött, men ibland är det gott att bryta av med något annat
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.