Vi inledde lördagsmiddagen med en klick skagenröra på små bitar knäcke. Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost
1 dl sesamfrön. 5 dl linfrön. 1 dl pumpafrön. 1 dl solrosfrön. Sätt ugnen på 150 grader, helst varmluft. Blanda alla ingredienser utom flingsalt till en jämn smet, låt stå och svälla 5 minuter
Skrapa ner fröna och lite socker i en kopp. Rör hela tiden med en visp. Häll fröna i gräddmjölken. Har ni ingen ugn kan ni göra knäcktäcket med en gasolbrännare
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Finhacka purjolök och blanda med bacon, hackad skinka, philadelphiaost, créme fraiche, chilisås och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.