Till varmrätt blev det helstekt fläskytterfilè, rostade grönsaker och potatis samt gorgonzolasås. Gorgonzolasås 4 port1/2 liten gul lök1/2 buljongtärning + 1 dl vatten150 g gorgonzola (jag tog Galbanis Intenso)3 dl gräddesalt o pepparsmör Finhacka löken och fräs på den i en kastrull med smör, ha på lite salt på löken det gör att löken inte bränns. Gorgonzolasås 4 port
Koka portvin med buljongtärning. Rör ner crème fraiche och koka några minuter. Klicka ner gorgonzolaosten i småbitar och värm såsen så att osten smälter
Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken
En enkel grönsallad och gorgonzolasås fick göra måltiden komplett. 16 Mars 2016. Kött,. Sås. Lchf Smördegsinbakad Rökt Fläskytterfilé med Gorgonzolasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.